logo

REPATRIERI DECEDATI DIN AMERICA

Care sunt actele necesare în cazul unui român decedat în SUA?

Ce ai de facut daca cineva trece in nefiinta in SUA? Putem sa te ajutam pentru repatrieri din America spre Romania

Repatrieri Decedati

Dacă un membru al familiei sau o rudă a dumneavoastră, cetăţean român, a decedat în SUA, este bine să ştiţi anumite lucruri. În afara faptului că trebuie să apelați în primul rând la serviciile unei firme funerare, decesul trebuie înregistrat la autorităţile locale din ţara respectivă. În cazul de față vorbim despre repatrieri decedați America.

Decesul poate fi înregistrat şi la ambasada sau consulatul României din ţara în care vă aflaţi (nu este obligatoriu). Dacă ambasada sau consulatul României sunt notificate despre deces de autorităţile locale, acestea informează imediat Ministerul Administraţiei şi Internelor din România, care va anunţa familia asupra decesului cetăţeanului român. Înregistrarea decesului la ambasada sau consulatul României permite eliberarea de către ambasadă sau consulat a unui certificat de deces românesc. Atenție: eliberarea certificatului de deces românesc se poate face numai pe baza certificatului de deces eliberat iniţial de autorităţile locale din SUA şi pe baza altor documente prevăzute de legislaţia română.

Dacă înregistrarea decesului nu s-a făcut la ambasadă sau consulat, atunci certificatul de deces românesc va fi eliberat în ţară, de autorităţile române, pe baza certificatului de deces străin şi a altor documente prevăzute de legislaţia română. Dacă decesul a fost cauzat de o acţiune violentă, atunci solicitaţi intervenţia autorităţilor locale de poliţie pentru investigarea cazului; efectuarea investigaţiilor poate întârzia procedura de transport a corpului neînsufleţit în România.

Paşaportul mortuar se eliberează de ambasadele sau consulatele României

Transportul corpului neînsufleţit în România se poate face numai în condiţiile prevăzute de legislaţia naţională a ţării respective şi în conformitate cu regulile internaţionale aplicabile. Pentru transportul internaţional al corpurilor neînsufleţite este necesar paşaportul mortuar. Paşaportul mortuar se eliberează de ambasadele sau consulatele României (pentru transportul urnelor cu cenuşa cremată nu este necesar paşaport mortuar).

Prin urmare, în momentul în care vă confruntați cu decesul unui cetatean român ce la momentul decesului se afla in America, se recomandă ca familia decedatului sa contacteze o firmă de servicii funerare. Repatrierea persoanelor decedate reprezintă numai unul dintre serviciile pe care o firmă de servicii funerare profesionistă le poate oferi. Firmele de acest fel pot realiza repatrierea de oriunde din lume și se ocupă în principal de procurarea documentelor, pentru ca titul să fie în regulă pentru familia decedatului. Trebuie să mai știți că totul va decurge în baza unui contract încheiat între firma de servicii funerare și familia decedatului, transportul efectuându-se cu autospeciale funerare.

CONTACT

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Trimite un mesaj/apeleaza!

2019 Funerare Dorobantu. All Rights Reserved