logo

REPATRIERI DECEDATI DIN SPANIA

Cum decurge repatrierea de pe tărâm spaniol

Solutiile potrivite pentru cazul unui deces in Spania pentru repatrierea in Romania

Repatrieri Decedati

Știți cum se spune: Dacă mori printre străini, străin rămâi...Nu e chgiar așa dacaă, în momentul producerii unui asemenea fapt trist, familia celui care a decedat în străinătate se ocupă cum trebuie de tot ceea ce implică repatrierea. Iar pentru acest lucru are nevoie de profesionștii funerari. Ei sunt întotdeauna prezenți pentru a rezolva ceea ce unii dintre noi chiar nu ne simțim în stare să rezolvăm în momentul în care intervine un eveniment neplăcut.

Dacă, spre exemplu, vorbim despre repatriere decedați Spania (sau din oricare alte țări apartenente la UE, e clar că o firmă de servicii funerare poate oferi soluțiile potrivite pentru astfel de cazuri.

Firma de servicii funerare se ocupă de documente

În cazul decesului unui cetăţean român pe teritoriul spaniol, familia acestuia va contacta o firmă de servicii funerare și va achita costurile stabilite de aceasta. Firma de servicii funerare se ocupă de procurarea documentelor necesare repatrierii corpului neînsufleţit al cetăţeanului român. În cazul în care familia nu dispune de suma de bani necesară transportului, autorităţile spaniole vor proceda la înmormântarea sau incinerarea defunctului, într-un cimitir din Spania, pe cheltuiala autorităților locale spaniole.

Dacă familia doreşte şi dispune de suma necesară repatrierii trupului neînsuflețit, Consulatul va elibera un paşaport mortuar. Pentru eliberarea pașaportului mortuar sunt necesare următoarele documente: documentul de identitate românesc al persoanei decedate, în original; certificat de deces eliberat de Registrul Civil spaniol model plurilingüe; certificat medical de deces – în cazul decesului în spital sau autorizaţia judecătorească de repatriere a cadavrului în cazul morţii violente sau a morţii survenite la domiciliu sau în locuri publice; actul de îmbălsămare/efectuare a tratamentului antiputrefactiv dat de medicul legist; autorizatie de înhumare dată de judecătorie; autorizaţia de transport dată de autorităţile sanitare spaniole; itinerariul sicriului.

Profesioniștii funerari au în vedere toate aspectele

Toate aceste documente trebuie să fie însoțite de fotocopii. Sicriul va fi însoțit de certificatul de deces, pașaportul mortuar, autorizaţia de transport și de alte documente prevăzute de legislatia Spaniei și a statelor de tranzit. În cazul transportului în ţară a urnei cu cenușă singurul document necesar este certificatul de deces eliberat de Registrul Civil spaniol model plurilingüe.

Nu uitați că echipa unei firme de servicii funerare dispune de profesioniștii care se vor ocupa de absolut toate aspectele privitoare repatrierii de persoane decedate. Oricât ar părea de greu să apelezi la serviciile unei firme funerare, nu e deloc, ba chiar este necesar în asemenea cazuri speciale.

CONTACT

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Trimite un mesaj/apeleaza!

2019 Funerare Dorobantu. All Rights Reserved