SERVICII FUNERARE SECTOR 5

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Un ultim omagiu asa cum trebuie

Servicii Funerare Ilfov E important sa stii, ca in cazul in care apelezi la firme specializate in organizarea unui eveniment funerare, aceste firme includ servicii dintre cele mai diverse si, foarte important, pentru resurse financiare diverse.

Exista firme care desfasoara servicii complexe in domeniul funerarelor in Romania, cu atat mai mult in Bucuresti – spre exemplu daca ai nevoie de Servicii funerare sector 5. Oferta incluzand atat partea organizatorica, cat si cea care respecta ritualul, traditionalul.

Pentru a aduce un omagiu asa cum trebuie unei persoane care tocmai s-a stins din viata e necesar sa te informezi. Astfel vei afla ca trecerea in „ultima lume” nu reprezinta ceva simplu, banal, de neluat in seama.

La toate popoarele multe ritualuri și procesiuni se organizeaza cu precadere atunci cand o persoana s-a stins din viata. Acestea au scopul de a aduce un ultim omagiu celui care pleaca si sunt organizate in memoria sa. Pomana mortului cunoscuta si sub denumirea de pomenire dupa inmormantare este o masa organizata la care iau parte familia, rudele, prietenii si cunoscuții celui stins din viata. Ospatul sau pomana mortului se organizeaza la casa mortului dupa ce a avut loc inmormantarea. Luati aminte: inainte ca persoanele participante la ceremonia funerara sa se aseze la masa se binecuvinteaza atat mancarea cat si bautura de catre preotul care a sustinut inmormantarea. Dupa acest ritual religios, toti cei prezenti la masa mananca in memoria celui decedat si pentru pomenirea numelui si sufletului sau.

Cei apropiati nu uita de cel stins din viata dupa inmormantare, iar prin organizarea mesei de pomana a mortului ei dau dovada de acest lucru. Trebuie sa stii ca bucatele reprezentative romanesti ce sunt prezente pe masa la pomana celui ce nu mai e sunt: coliva, colacii, painea si vinul. In timpul mesei de pomenire toti cei prezenti servesc 2-3 feluri de mancare, dar si bautura. Toti participantii la ospatul de pomana stiu ca mananca in memoria celui decedat si nu asociaza acest ospat cu o masa de veselie. La finalul cinei de pomenire, toti cei prezenti primesc din partea familiei indoliate colaci si lumanari pentru sufletul celui decedat.

In cultul romanesc pomana mortului cuprinde mai multe ritualuri care se organizeaza treptat si dupa ziua evenimentului funerar. Pomana celui stins din viata se mai organizeaza la 3 zile dupa inmormantare, la 9 zile si la 40 de zile, urmata fiind de alte cine de pomenire ce au loc la 3, 6, 9 luni si la un an dupa inmormantare. Aceasta traditie e tinuta si azi de majoritatea crestinilor in cinstea celui mort, ca o reamintirea a persoanei dragi plecata din lumea celor vii.

CONTACT

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Trimite un mesaj/apeleaza!

2019 Funerare Dorobantu. All Rights Reserved