REPATRIERI DECEDATI DIN ITALIA

Transportul în România al unui decedat se efectuează în baza actelor emise de autorităţile italiene

Cum decurg serviciile funerare in cazul repatrierii din Italia catre Romania

Repatrieri Decedati

Când cineva moare, există multe detalii de care familia trebuie să aibă grijă. De aceea vă recomandăm întotdeauna să apelați la o firmă de servicii funerare în caz că intervine un deces în familia voastră. Astfel, veți fi liniștiți – în sensul că totul va decurge cum trebuie și veți ști că totul e gestionat ca la carte. Dacă moartea cuiva din familia voastră are loc departe de casă, știți bine că transportul poate fi costisitor și complicat. De aceea recomandarea noastră e aceea de a apela cu încredere la o firmă cu profil funerar.

Spre exemplu, daca avem în vedere cazuri de repatriere decedați Italia, un transport international Italia în acest sens se poate face doar în condițiile prevăzute de legislația italiană. Regula fiind valabilă pentru orice altă țară, în astfel de circumstanțe.

Transportul corpului neînsufleţit în România

Un asemenea transport se efectuează numai în condiţiile prevăzute de legislaţia naţională a Italiei şi în conformitate cu reglementările internaţionale aplicabile. Având în vedere că România şi Italia sunt semnatare ale Aranjamentului internaţional privind transportul cadavrelor, încheiat la Berlin în 1937, transportul în România se efectuează în baza actelor emise de autorităţile italiene. Ca urmare, pașaportul mortuar se eliberează de primăria italiană care a înregistrat decesul. Personalul consular poate oferi detalii în legătură cu această procedură şi poate facilita contactul cu casele funerare care asigură transportul în România, fără să poată fi reținut responsabil pentru serviciile acestor operatori pe care îi alege familia decedatului. În cazul în care familia nu dispune de suma de bani necesară transportului, autorităţile italiene vor proceda la înmormântarea sau incinerarea defunctului, într-un cimitir din Italia, cu suportarea cheltuielilor de către acestea.

Dacă apelați la serviciile unei firme care se ocupă de funerare, e bine să știți că o asemenea firmă are personal propriu și vehicule special amenajate, situate în diferite țări, pentru a oferi servicii de repatriere rapidă către și dinspre țările unde a decedat respectiva persoană din familia voastră. Costurile mai mici și faptul că o asemenea firmă se ocupă și de partea administrativă, face procesul de repatriere să fie rapid și mai puțin costisitor. Acest permite, de asemenea, transportarea celor dragi direct în orice locație pe care o alegeți voi și nu necesită să faceți aranjamente pentru a ca un reprezentant să ridice rămășițele decedatului de la un aeroport de destinație. Dacă repatrierea “pe drum” este posibilă, se recomandă de obicei acest serviciu.

CONTACT

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Trimite un mesaj/apeleaza!

2019 Funerare Dorobantu. All Rights Reserved