logo

REPATRIERI DECEDATI DIN GERMANIA

Aveți nevoie de un plan funerar în cazul unui deces în Germania

Repatrierea unei persoane din Romania, care a decedat in Germania

Repatrieri Decedati

Problema morții aduce, de obicei, implicații profunde în viețile oamenilor. Poate că, potrivit unei filosofii care a crescut în popularitate începând cu secolul al XIX-lea, viața nu este altceva decât un accident biochimic, iar moartea aduce cu sine o stare de nimic, fără încetare. Oricum ar fi, misterul morții este atât de profund încât, în ciuda mileniilor de doctrină religioasă, mitologie, cercetare științifică și numeroasele teorii și explicații care există pe această temă, oamenii de astăzi sunt mai confuzi ca niciodată.

Revenind cu picioarele pe Pământ și la modul real vorbind, în momentul în care un eveniment funerar intervine în viața cuiva nu e ușor. În mod clar, singura modalitate de a acționa eficient într-un asemenea caz e acela de a apela la o firmă de servicii funerare. Dacă cineva apropiat ție, un român, a decedat în străinătate, să zicem în Germania, atunci se ivesc multe formalități de rezolvat, căci vorbim despre repatriere decedați Germania (în cazul de față).

Nu este neobișnuit ca oamenii să moară cât mai departe de casă

Ce pași trebuie urmați în vederea repatrierii? În primul rând e necesară înregistrarea decesului la autoritățile locale din țara respectivă și, dacă se dorește, și la Consulatul României. Dacă Ambasada sau Consulatul României au fost anunțate despre deces, acestea informează la rândul lor Ministerul Administrației și Internelor din România, cu obligația de a anunța familia despre decesul românului cu pricina. Astfel, Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea elibera un certificat de deces românesc, realizabil doar în baza certificatului de deces eliberat inițial de autoritățile locale din țara respectivă și altor documente prevăzute de legislația română. Repatrierea decedaților în Germania (și în alte țări apartenente la UE) se efectuează cu autospeciale funerare - omologate în baza legislației legale aflată în vigoare.

Nu este neobișnuit ca oamenii să moară cât mai departe de casă. Ca să zicem așa...obținerea defunctului înapoi acasă poate fi o sarcină dificilă și scumpă. Dar totul poate decurge foarte bine dacă vă planificați și dacă vă lăsați ajutați de către o firmă de servicii funerare. Poate este mult spus că aveți nevoie de un plan funerar în caz că intervine un eveniment de asemenea natură în viața voastră, dar chiar aveți nevoie de așa ceva! Firmele de servicii funerare sunt create tocmai pentru a oferi sprijin și resurse familiilor îndurerate. Dacă stabiliți o metodă de comunicare eficientă, discretă și semnificativă cu una dintre aceste firme, nu aveți decât de câștigat.

CONTACT

Suntem in sprijinul dumneavoastra!

Trimite un mesaj/apeleaza!

2019 Funerare Dorobantu. All Rights Reserved